Vipusen varustus

Kysy, joku vastaa - jos vastaa.

Valvoja: Kuha

Vipusen varustus

ViestiKirjoittaja Lumihirvi päivämäärä Ti Helmi 07, 2006 23:51

Jos luit otsikon freudilaisittain, olet perversi.

Kysymys on kuitenkin arvon kitaristin laitteistosta. Millä kitaroilla olet liikenteessä? Mitä efektejä käytät livenä? Kytkentäjärjestyksen saa myös kertoa.

Näin ehkä hieman kitaraan sekaantuneena kiinnostaisi.

EDIT: lappeen Rannan yhdys sana
Lumihirvi
 
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 14:23
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jeesus Vipunen päivämäärä Ke Helmi 08, 2006 8:35

Erinomainen kysymys! Lämpimät kiitokset mielenkiinnostanne. Varustus on hiukan vaihdellut, ja muutoksia on nytkin suunnitteilla, mutta rahatilanne ei anna periksi aivan kaikille mieliteoille.

Kitarat on Gibson Les Paul Custom -76 ja Fender Telecaster. Viime aikoina olen livenä käyttänyt enimmäkseen Teleä. Vahvistin on Mesa Mark III -nuppi ja Marshallin 4x12 kaappi. Tällä hetkellä pedaalilaudassa on Vox wah -> Visual Sound Route 66 overdrive & kompressori -> EH Big Muff -> EH Small Stone -> T-Rex Replica delay -> BJF Red Rooster Booster. Välillä käytän myös Bossin tremoloa.
You can't write a chord ugly enough to say what you want sometimes, so you have to rely on a giraffe filled with whipped cream.
Käyttäjän avatar
Jeesus Vipunen
 
Viestit: 92
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 15:04

ViestiKirjoittaja Lumihirvi päivämäärä Ke Helmi 08, 2006 14:24

Kiitoksia. Olen tässä jo pitemmän aikaan pohtinut mille linjalle lähden oman efektilenkin rakentelussa. Siksi hieman tiedustelinkin millä varusteilla oikeat muusikot ovat lähteneet.

Toistaiseksi olen tyytynyt Bossin ME-50 multiefektiin, joka on pohjimmiltaan aika paska. Sitten löytyy joku kummallinen Marshall Guv'nor säröpedaali villiltä 90-luvulta.
Lumihirvi
 
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 14:23
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja eräjorma päivämäärä Su Helmi 12, 2006 23:26

Onko telessä vakiomikit, vai joku singlen kokoinen humppa? Vai lähteekö single coilista noin mainiot murinat? :]
eräjorma
 
Viestit: 1
Liittynyt: Su Helmi 12, 2006 23:24

ViestiKirjoittaja Jeesus Vipunen päivämäärä Ma Helmi 13, 2006 11:26

Telessä on vakiomikit. Eli jos tarkoitat mainioilla murinoilla livesaundia ja olen ollut lavalla Tele kädessä, vastaus on kyllä. Murinoita on tosin voinut tulla kitaran lisäksi myös Pekkalan bassosta tai Moukarin mahasta.

Jos taas puhut kitarasaundeista levyillä, vastaus on kyllä ja ei. Viimeisimmällä Kuha.-albumilla käytin sekä Teleä että Les Paulia, ja myös Kososen Eppu soittaa levyllä kitaraa. (Epullakin on kyllä Tele yksikelaisilla mikeillä, mutta käytimme osin eri pedaaleja ja vahvistimia.) Saundiin vaikuttaa ratkaisevasti myös Pekkalan basso, joka on usein säröllä ja tunkee kitaran taajuuksille, ja esim. Tohtori Krabolan telekineettinen testilaboratorio -kappaleen introssa on sähkökitaroiden ja basson lisäksi myös baritonikitara.
You can't write a chord ugly enough to say what you want sometimes, so you have to rely on a giraffe filled with whipped cream.
Käyttäjän avatar
Jeesus Vipunen
 
Viestit: 92
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 15:04


Palaa alueelle Kysy Kuha.:lta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron