Tauoista

Kysy, joku vastaa - jos vastaa.

Valvoja: Kuha

Tauoista

ViestiKirjoittaja Simo Digipoks päivämäärä Ke Loka 25, 2006 11:29

Hei.

Hienoa, että Kuha. on paneutumassa tauon olemukseen. (Lähde: Kuha.:n uutissivusto.)

Haluaisin tiedustella näkemystänne siitä, voiko tauon sisällä olla taukoa. (Vrt. "kuoppa kuopassa"; venäläisen moottoriajoneuvotien määritelmä.)

Ja voiko kaksi taukoa sijaita saumattomasti perätysten, vai onko silloin kyseessä vain silmitön jättiläistauko?

Entä onko kahvitauolle sijaa yhtyemusiikkitieteessänne?

Näkemyksistänne kiittäen,

SD
Simo Digipoks
 
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Helmi 03, 2006 15:39

ViestiKirjoittaja sim0n päivämäärä Ke Loka 25, 2006 12:03

Niin, aikooko Kuha. mahdollisesti coveroida tulevalla pitkäsoitollaan John Cagen maailmanmainetta niittäneen ikivihreän, 4'33''?
"Rock ei ehkä pelasta maailmaa, mutta saa aikaan sopivissa määrin mielenterveysongelmia." -Juha Kuha
Käyttäjän avatar
sim0n
 
Viestit: 66
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 16:37
Paikkakunta: Paikkakaupunki, itse asiassa. Hmh.

Tauon tauko

ViestiKirjoittaja jarnohihihi päivämäärä Ke Loka 25, 2006 14:38

Tauon tauko lienee sanatarkastelun pohjalta tauko tauossa. Mikä tarkoittaa taukoa tauosta - eli kukaties jotain muuta kuin taukoa ja siis jopa "lomaa" tauosta. Näin ollen tauon sisällä piilevä tauko lopulta hajottaa yhden tauon kahtia, jolloin ei enää tauon taukoa oikeastaan olekaan, vaan tilalle on tullut kaksi erillistä taukoa, joiden välissä on tauoille tauko, joka ei ole kuitenkaan musikaalisessa mielessä perinteinen tauko.

Logiikan sääntöjä seuraten tauon tauko on negaation negaatio.

Onkohan tauon tauko yhdyssana? Tauontauko näyttää hölmöltä.
jarnohihihi
 
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 15:11

ViestiKirjoittaja Juha Kuha päivämäärä To Loka 26, 2006 7:56

Simo Digipoksin kysymys kielii suhteellisen traditionalistisesta tavasta tulkita taukoja oman (tai toisen) subjektiivisen kokemuksen perusteella. Kuha.:n aloittama tutkimustyö perustuu kuitenkin toisenlaiseen lähestymistapaan.

Tiedetään, että ääniaaltoja voidaan kumota toisilla. Tähän lapsellisen helppoon menetelmään perustuvia korvakuulokkeita myydän nykyään joka kaupassa. Olemme aloittaneet tutkimuksemme näistä tunnustetuista tosiseikoista ja aluksi kehitämme tekniikkaa, jolla mallintaa ja hallita näiden nuottien ja nk. antinuottien välistä vuorovaikutusta. Pyrimme esimerkiksi kehittämään antinotaatiomenetelmiä. Lopulliset tavoitteemme ovat kuitenkin paljon pidemmällä.

Lähtöajatuksena on se, että maailmankaikkeudessa on pakko olla huomattavasti enemmän ääniä kuin vain kuultavat sellaiset. Tämä on suora johtopäätös siitä, että astrofyysikot ovat olettaneet jo pitkään ns. pimeän aineen ja energian olemassa oleviksi, vaikkakin suoraa havaintoa väistäviksi. Meidän hypoteesimme on siis se, että mikäli on oletettava pimeän aineen ja energian olemassaolo, on myös oletettava ns. pimeiden ääniaaltojen olemassaolo (enkä nyt viittaa perinteiseen black metaliin). Pimeät ääniaallot ovat jotain muuta kuin tavalliset ääniaallot tai niiden vastakohdat, antiääniaallot. Oma veikkaukseni on, että pimeillä ääniaalloilla on muun muassa negatiivinen massa.

Tämän teorian nojalla tauot eivät siis ole varsinaisia tyhjiä tiloja ääniaaltomassojen välissä vaan vain erilaista aistien ja nykyisten mittalaitteiden ulottumattomissa olevaa ääntä. Tästä näkökulmasta katsottuna voidaan siis väittää, että tauko tauossa ei ole mahdollinen, ellei pimeiden ääniaaltojen lisäksi ole joitain muita vielä tunnistamattomia äänen muotoja. Tavoitteemme on saada aikaan tällaista pimeää ääntä, levyttää sen avulla pimeää musiikkia ja myydä sitä kovaan hintaan (mahdollisesti pimeillä markkinoilla).
Juha Kuha - rakkaudesta "musiikkiin"
Käyttäjän avatar
Juha Kuha
 
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 13:27
Paikkakunta: Helsinki

Ääntä kehiin

ViestiKirjoittaja jarnohihihi päivämäärä Ma Loka 30, 2006 0:14

Hyvä puolitutut, jos tekään

Ääni tarvitsee määritelmän, jotta Kuha.:n harjoittama tutkimus voi jatkua.
jarnohihihi
 
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 15:11

ViestiKirjoittaja Tohtori Krabola (MD, PhD) päivämäärä Ma Loka 30, 2006 9:23

Ääni on ilmanpaineen vaihtelua. Ääneksi kutsutaan varsinaisesti vain kuulon taajuusalueella n. 20-20.000 Hz (jaksoa sekunnissa) esiintyviä värähtelyjä. Fysikaalisesti ääni on tietysti värähtelyä tai aaltoliikettä. Yksinkertaisin värähtelijä saadaan yhdistämällä ideaalinen massa ja jousi. Massapartikkelille pätee joka ajan hetkellä

F = ma = mÿ

jossa F on voima [N], m on massa [kg] ja a=ÿ=d^2y/dt^2 on massahiukkasen kiihtyvyys [m/s^2] ja y sen paikkaa [m] kuvaava muuttuja. Voima on siis suoraan verrannollinen massan ja kiihtyvyyden tuloon. Ideaalijouselle puolestaan pätee

F= -Ky

jossa K on jousen jäykkyyttä kuvaava penis- eli jousivakio [N/m] ja y on jousen poikkeama tasapainotilasta.

Joko Kuha.:n tutkimus voi nyt jatkua saatana?! Vai vieläkö saivarrellaan?
Tohtori Krabola (MD, PhD)
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Loka 23, 2006 8:06
Paikkakunta: Belgia

Saatanasta

ViestiKirjoittaja jarnohihihi päivämäärä Ma Loka 30, 2006 13:44

Saatanalta ei saivareet lopu.

Määritelmä on ainakin näennäisesti ristiriidassa lähtöajatuksen kanssa.

"Ääneksi kutsutaan varsinaisesti vain kuulon taajuusalueella n. 20-20.000 Hz (jaksoa sekunnissa) esiintyviä värähtelyjä."

ja

"Lähtöajatuksena on se, että maailmankaikkeudessa on pakko olla huomattavasti enemmän ääniä kuin vain kuultavat sellaiset."

Mutta on muistettava, että loogiikalla ei tee mitään. Ristiriidasta on hyvä luoda "kaikkea kivaa". Tulemme kai äänen suhteellisuuteen noin fenomenologisessa(kin) mielessä. Ääni on kokemuksellinen härpäke, joka on yhteydessä fysiikan lakeihin ja laittomuuksiin. Mullistakaa maailma, hyperkopernikaaninen kumous muotoutukoon pelkäksi välivaiheeksi avartamisissa!
jarnohihihi
 
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 15:11

ViestiKirjoittaja Juha Kuha päivämäärä Ma Loka 30, 2006 17:18

Ristiriitaa ei ole sillä 20-20.000 Hz alueelle mahtuu meidän teoriassamme myös muita kuin kuultavia ääniä, mutta toki ne esiintyvät ns. kuulon taajuusalueella.
Juha Kuha - rakkaudesta "musiikkiin"
Käyttäjän avatar
Juha Kuha
 
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 13:27
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Salainen Hannu Sinisalo päivämäärä Ke Helmi 21, 2007 19:30

Viittaako arvon (?) laulusolisti tässä aiemmin esittämässään pääajatuksessa esimerkiksi synestestiaan? Onko tavoitteenanne luoda jokin menetelmä tuottaa aisteja sekoittavia ääniä vai mistä oikein on kyse? Onko tutkimuksissanne jo selvinnyt jotain uutta näistä "muista kuin kuultavista äänistä"? (Viitaten siihen, että tämän säikeen tuoreimmat viestit ovat jo yli kolmikuisia.)

Sinänsä ajatus "pimeästä äänestä" on kyllä hyvin kiintoisa. Kritisoida tosin täytyy tiedemiestemme perimmäisiä tarkoitusperiä:

Juha Kuha kirjoitti:Tavoitteemme on saada aikaan tällaista pimeää ääntä, levyttää sen avulla pimeää musiikkia ja myydä sitä kovaan hintaan (mahdollisesti pimeillä markkinoilla).


Hyi hyi! Minne katosi aito akateeminen tiedonjano? Tutkimusta vinttikamarissa selkä köyryssä valuvan kynttilän valossa silmät ja terveys pilaten ilman, että kukaan elinaikana välittää paskaakaan? Tähänkö on tultu, että rock-muusikot haluavat rahaa???
Käyttäjän avatar
Salainen Hannu Sinisalo
 
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 15:05
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Jeesus Vipunen päivämäärä Pe Helmi 23, 2007 9:56

Salainen Hannu Sinisalo kirjoitti:Tähänkö on tultu, että rock-muusikot haluavat rahaa???


Parahin Hannu Sinisalo,

Olet osunut todelliseen kipuhermoon. Kuha.:ssa soittaminen on kiinteistönvälityksen ohella osoittautunut erääksi parhaista yrityksistämme päästä todella suuriin rahoihin käsiksi. Tieteellinen tutkimus on tunnetusti yleensä myös todella rahakasta bisnestä. Koska ahneutemme ei tunne rajoja, olemme päättäneet fuusioida nämä suureksi rahastusprojektiksi.

Mutta jos kaupallisuus huolestuttaa, voit hyvin jättää tulevan tiedelevymme ostamatta. Monikansallisen jättilevy-yhtiömme markkinointikoneisto runnoo musiikin joka tapauksessa väkipakolla kaikkien kurkusta alas mm. "riippumattoman" musiikkilehdistön ja "itsenäisten" radioasemien avustuksella.

Emme tarvitse likaisia rahojasi.
Käyttäjän avatar
Jeesus Vipunen
 
Viestit: 92
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 15:04

ViestiKirjoittaja Salainen Hannu Sinisalo päivämäärä Pe Helmi 23, 2007 22:23

Jeesus Vipunen kirjoitti:Monikansallisen jättilevy-yhtiömme markkinointikoneisto runnoo musiikin joka tapauksessa väkipakolla kaikkien kurkusta alas mm. "riippumattoman" musiikkilehdistön ja "itsenäisten" radioasemien avustuksella.


Oikeasti, kuinka moni radiokanava on ottanut Kuha.:n musiloinnin ohjelmistoonsa (lukuunottamatta tamperelaista Radio Moreenia, jonka ns. "toimittajat" ilmeisen itsetuhoisin aikein parikin kertaa ovat tätä äärimmäistä tehokeinoa kokeilleet, ks. toisaalle tällä foorumilla)? Groucho Marxia mukaillakseni kysynkin, haluaisiko Kuha. edes kuunnella kanavaa, joka huolii sen soittolistalleen?
Käyttäjän avatar
Salainen Hannu Sinisalo
 
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 15:05
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Jeesus Vipunen päivämäärä La Helmi 24, 2007 10:25

Hmm, kyllä ainakin minä kuuntelisin. Ja kuuntelenkin: Radio Helsinki on käytännössä ainoa kaupallinen radioasema, jota koskaan kuuntelen, ja siellä soitettiin Kuhaa viime albumin ilmestyttyä. Mutta on helppoa kuvitella myös radioasema, jota en kuuntelisi, vaikka se soittaisikin Kuhaa.

Woody Allen muuten väittää, että tuo Grouchon juttu olisi esiintynyt alun perin Freudin teoksessa Vitsi ja sen yhteys piilotajuntaan, 1905. (Tiet. huom.)
Käyttäjän avatar
Jeesus Vipunen
 
Viestit: 92
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 15:04

ViestiKirjoittaja Salainen Hannu Sinisalo päivämäärä La Helmi 24, 2007 12:25

Jeesus Vipunen kirjoitti:Hmm, kyllä ainakin minä kuuntelisin. Ja kuuntelenkin: Radio Helsinki on käytännössä ainoa kaupallinen radioasema, jota koskaan kuuntelen, ja siellä soitettiin Kuhaa viime albumin ilmestyttyä. Mutta on helppoa kuvitella myös radioasema, jota en kuuntelisi, vaikka se soittaisikin Kuhaa.


Olen samaa mieltä. Jos oikeasti löytyisi radioasema, jossa soitettaisiin säännöllisesti Kuhaa tai jotain yhtä epäilyttävää, saattaisin itsekin opetella radionkuulijaksi. Luottamukseni radioasemiin ei ole kovinkaan suuri. Havaitsin jopa Classic FM:n muutama vuosi sitten soittolistahittikanavaksi. Ei sieltä samat biisit nyt sentään kerran kahdessa tunnissa tulleet, mutta useasti viikossa yhtä kaikki.
Irva vagyon: az én házam imádságnak háza mindëm népek közt, ti pedig mivé tëttétek? Rablók barlangjává!
Käyttäjän avatar
Salainen Hannu Sinisalo
 
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 15:05
Paikkakunta: Tampere


Palaa alueelle Kysy Kuha.:lta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron